srijeda, 7. studenoga 2012.

Barack Obama!

Jučer su u Americi održani predsjednički izbori.
Kandidati su bili demokrat Barack Obama i republikant Mitt Romney.
Bilo je tijesno,ali je Barack Obama pobijedio, ponovo!Osvojio je najmanje 306 od potrebnih 270 elektorskih glasova.
U svome govoru je rekao: "najbolje tek slijedi".
Meni je jako drago, jer sam navijao za njega. Obamu smatram velikim čovjekom i Amerika nikada nije imala boljeg predsjednika!
Barack Obama svojim se porijeklom razlikuje od svih dosadašnjih američkih predsjednika. Njegova majka Ann Dunham bila je bjelkinja iz Kansasa, a otac Barack Obama stariji, crnac iz Kenije koji sina nije često viđao nakon razvoda od supruge. Obama je najveći dio djetinjstva proveo u Indoneziji te na Havajima gdje je živio s bakom i djedom po majčinoj strani.
Odrastajući Obama se borio s predrasudama s kakvima se susreću ljudi mješovite rase. U memoarima je napisao kako se ponekad znao pitati 'je li sa mnom sve u redu'. Nadalje, nedostajao mu je i otac kojega je smatrao 'mitom' i ta ga je nesigurnost moguće potaknula da u mladosti posegne za marihuanom i kokainom.
Obama je diplomirao na njujorškom univerzitetu Columbia 1983., a zatim radio u gospodarskom sektoru u New Yorku za zajednicu iz Chicaga. Godine 1988. upisao je pravo na Harvardu gdje je postao prvi crni predsjednik uglednog studentskog glasila Harvard Law Review.
Svoju suprugu, Michelle je upoznao u jednoj advokatskoj firmi, gdje mu je ona bila dodjeljena kao savjetnica.
Čestitam Mr. President. :)

Nema komentara:

Objavi komentar